Tort pandișpan cu ciocolată

Tort pandișpan cu ciocolată

„Dragostea trece și prin stomac”

Ingrediente:
 • Ouă calde de 8 m
 • 1 praf de sare
 • 1 cană și un sfert de cană mai mult zahăr (287 grame)
 • 1 cană și încă un sfert de cană de făină (180 grame)
 • Din 1 pahar de amidon de porumb lipsește o jumătate de deget (100 de grame)
 • O jumătate de pahar de ceai cu apă clocotită (75 ml)
 • 2 pachete de vanilie
 • 1 pachet de praf de copt
 • 2,5 linguri pline de cacao (33 grame)
 • 1 pahar de ceai cu apa rece (150 ml) pentru amestecare cu cacao

Paharul meu de apă are 220 ml.

Paharul meu de ceai are 150 ml.

Formatul pe care l-am folosit este de 20×10 cm.

Dacă doriți, puteți folosi și 24 cm.Mod de preparare:
 1. Deschidem cuptorul la 200 de grade cu ventilator si incalzim.
 2. Apoi, adăugați sare și jumătate din zahăr la albușuri și bateți timp de 30 de secunde la setarea scăzută a mixerului (nivel 2).
 3. Apoi rotiți mixerul la viteză medie (nivel 4) și bateți încă 30 de secunde.
 4. Apoi hai să-l întoarcem mai sus (nivelul 6) și să batem timp de 2 minute.
 5. Apoi (la nivelul 7), să mai batem puțin și, în sfârșit, să nu mai batem când mortarul nostru nu curge ca zăpada și are consistența spumei de ras, la final (la nivelul 8).
 6. In total, am batut-o 5-6 minute. Timpul variază pentru fiecare.
 7. Apoi adăugați gălbenușurile de ou și restul de zahăr într-un castron îngust și separat și amestecați cu mixerul la viteză mică timp de 1 minut, apoi creșteți puțin și încă 1 minut, apoi la nivel mediu timp de 2 minute, apoi se mai ridica putin si se bate inca 1 minut, pentru ca culoarea galbenusurilor sa se deschida bine si sa obtina consistenta de maioneza.Sa asiguram.
 8. Să continuăm să batem la viteză mică, turnând apa clocotită încet imediat după.
 9. După adăugarea apei, ar trebui să obținem o consistență pufoasă, umflată, neluidă, precum spuma bătută pentru încă 3-4 minute la viteză medie.
 10. Se adauga apoi cacaoa amestecata cu apa si se mai bate inca 1 minut pentru a se amesteca bine.
 11. Mai târziu; Cernem pe aluatul de cacao faina, amidonul si praful de copt si adaugam in galbenusul de ou.
 12. Să cernem vanilia și să aruncăm boabele care nu trec prin sită. Se amestecă timp de 6-7 secunde la cea mai mică viteză a mixerului.
 13. Lăsăm apoi mixerul și amestecăm ușor aluatul de jos în sus până când făina se amestecă cu spatula de silicon. Nu vă alarmați dacă aluatul pare subțire și sfărâmicios în această etapă.
 14. Apoi, sa adaugam in amestecul de faina de 5 ori, putin cate putin, albusurile batute spuma in consistenta spumei de ras, si amestecam cu o spatula cu miscari foarte blande de jos in sus, si sa ne hranim usor unul pe altul.
 15. Consistența finală finală a aluatului va fi puf de spumă spumoasă și pufoasă.
 16. Sa turnam aluatul intr-o forma cu hartie de uns pe fund, fara ulei pe laterale sau fara hartie, si batem blatul de 1-2 ori, ungem putin aluatul de la margini pe peretii circulari si il punem pe a doua. raftul de la fundul cuptorului.
 17. Acesta este un punct foarte important; După primele 3-4 minute, când aluatul nostru devine crus și crește, să reducem imediat setarea cuptorului la 150° și să nu deschidem niciodată cuptorul timp de 1 oră.
 18. Cand pandispansul este fiert, sa il scoatem imediat din cuptor si sa punem 2 prosoape de bucatarie pe o sarma fara sa asteptam, intoarcem prajitura si lasam sa astepte.
 19. Se raceste cu capul in jos in forma 1 ora, se lasa sa se aseze cu capul in jos pe sarma, la finalul timpului, se scoate prajitura din forma si dupa ce s-a racit complet il poti intinde peste tot si pastram. la frigider 5 zile si la congelator 5 luni. Sau, după ce te-ai odihnit 3-4 ore, poți să feli și să-ți faci tortul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share
Facebook
Twitter
WhatsApp