Rețetă Halva de vară cu nuci

Rețetă Halva de vară cu nuci

„Dragostea trece și prin stomac”

 

Ingrediente:
 • 2,5 căni de zahăr granulat
 • 2,5 cani de lapte
 • 1 cană de melasă
 • 125 de grame de miez de nucă
 • 250 de grame de unt sau unt
 • 2,5 căni de făină


Mod de preparare:
 1. Adăugați 1 pahar de melasă, 2,5 pahare de zahăr granulat în două pahare și jumătate de lapte și amestecați bine până când zahărul se dizolvă. Păstrați sosul de lapte de melasă deoparte și amestecați din când în când.
 2. Adăugați 250 de grame de unt sau unt în tigaie și topiți untul. Adăugați 2,5 căni de făină în untul topit și prăjiți-l la foc mic, amestecând, până când făina devine amară și capătă culoare.
 3. Făina trebuie prăjită pentru aproximativ 15 minute și amestecată continuu la foc mic. Aveți grijă să nu ardeți făina și prăjiți-o până când culoarea făinii devine maro deschis.
 4. Cand faina capata culoarea, adaugam amestecul de melasa-lapte pe care l-am tinut deoparte cu ajutorul unei oale putin cate putin, adaugam sosul si continuam prajirea.
 5. Pe măsură ce mâncați sosul de melasă, adăugați unul nou, adică este necesar să-l prăjiți bine.
 6. După ce am amestecat tot sosul de melasă cu făina prăjită, se adaugă nucile zdrobite la sfârșit, se amestecă și se prăjește în continuare până când sosul halva se îngroașă și se solidifică.
 7. Luați halva de vară îngroșată de pe aragaz, puneți-o într-un recipient acoperit cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei, apoi lăsați-o la frigider peste noapte. Puteți tăia și servi a doua zi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share
Facebook
Twitter
WhatsApp