Rețetă de cartofi evantai

Rețetă de cartofi evantai

„Dragostea trece și prin stomac”

Cum să faci o rețetă de cartofi evantai?

Ingrediente pentru reteta de cartofi ventilator

Rețetă de cartofi evantai

Ingrediente:
 • Cartofi proaspeți (dimensiuni mari, puteți ajusta cantitatea în funcție de numărul de persoane)
 • Ulei de măsline (aproximativ 4-5 linguri)
 • Sare
 • Rozmarin
 • 2-3 catei de usturoi


Mod de preparare:
 1. În primul rând, spălați bine cartofii cu multă apă.
 2. Apoi tăiați în felii subțiri. Dar aveți grijă să nu rupeți complet fundul feliilor. Aceasta este o metodă utilizată pe scară largă. Dupa ce ati aplatizat fundul cartofului si l-ati impiedicat sa se miste pe tabla de taiere, fixati-l asezand o lingura de lemn pe ambele parti. Deoarece cuțitul dumneavoastră nu poate tăia fundul lingurilor de lemn în timp ce tăiați feliile, feliile nu sunt complet separate de cartof și iau forma unui evantai.
 3. Ungem cartofii cu ajutorul unei pensule. Deschideți ușor golurile dintre felii, astfel încât uleiul să poată pătrunde între ele. Presărați sare în același mod.
 4. Se pune intre feliile de usturoi zdrobit. Stropiți cu câteva felii de rozmarin proaspăt sau ierburi proaspete. Dacă doriți, puteți amesteca într-un bol uleiul, usturoiul zdrobit, sarea și rozmarinul și să îl aplicați cu ajutorul unei pensule. Pune-l în punga de cuptor, închide bine gura și fă câteva găuri în punga de cuptor cu ajutorul unei scobitori.
 5. Coaceți cartofii la cuptor la 200 de grade până sunt foarte moi.
 6. Acest timp depinde de marimea cartofului, dupa ce l-am verificat din cand in cand, l-am scos din punga dupa aproximativ 30 de minute. Am asteptat cu temperatura cuptorului pana la momentul servirii (10-15 minute).
 7. Dacă doriți, puteți să vă scoateți cartofii din cuptor și să-i serviți la sfârșitul acestei perioade. Dacă doriți, îl puteți duce într-un alt vas de cuptor și puneți brânza cheddar rasă între felii și readuceți-o la cuptor. După ce se topește brânza cheddar, o puteți scoate din cuptor și o puteți servi fierbinte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share
Facebook
Twitter
WhatsApp