Chipsuri de cartofi ondulate

Chipsuri de cartofi ondulate

„Dragostea trece și prin stomac”

Ingrediente:
  • 3 cartofi
  • 3 linguri de suc de lamaie
  • o jumătate de linguriță de sare
  • Apa fierbinte

A praji:

  • Ulei lichid


Mod de preparare:

Bună, aceasta este o rețetă veche de-a mea. Întrucât se spune că rețeta este amestecată în comentarii, voi încerca să o explic din nou cu trucuri, chiar este ca chipsurile gata făcute.

Puteți să-l faceți și cu un singur cartof pentru a încerca. L-am facut cu 3 cartofi pentru ca copiilor le place. Curățați cartofii și tăiați-i felii subțiri cu un curățător de legume. Să-l punem într-un bol și să-l spălăm bine în apă din abundență (amidonul va ieși). Să scurgem cartofii.

Să luăm cartoful înapoi într-un vas și să punem apa clocotită peste cartof până acoperă cartoful, să adăugăm 3 linguri de zeamă de lămâie și să o amestecăm și să lăsăm cartoful să stea 10-15 minute în apă. (Se poate folosi și oțet în loc de suc de lămâie.)

Sa ducem din nou cartoful la strecuratoare, il scurgem bine, aruncam sarea si amestecam bine.

Să luăm cantitatea de cartof scurs bine de prăjit pe un prosop de hârtie sau o cârpă curată și să-l usucăm bine. Sa aruncam niste cartofi in ulei curat incins.Sa imprastiam cartofii intr-o strecuratoare sa nu se lipeasca intre ele. Dacă vrei ca chipsurile să fie galbene, ar trebui să folosești ulei nefolosit.

Chiar dacă vrem să fie crocant, ar trebui să despărțim cartofii unul de celălalt cu o strecurătoare pentru ca cartofii să nu se lipească unul de celălalt. Când culoarea cartofului se întoarce și marginile încep să devină puțin roz, să-l luăm pe hârtie de prosop cu o strecurătoare. Să facem și ceilalți cartofi la fel. Asta e.

 În vechea mea rețetă, am făcut-o cu 1 cartof și am folosit oțet în loc de suc de lămâie.

Acolo am aruncat cartofii unul cate unul si i-am prajit. Chips-urile erau uriașe. Deoarece aici sunt foarte multi cartofi, am pus cartofii prea mult in ulei si cartofii s-au ondulat pe masura ce s-au fiert. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share
Facebook
Twitter
WhatsApp